Smrečnikova 2, 8000 Novo mesto
Pokličite: +386 41 601 549

O zavodu

Zavod Cerber

Cerber se pojavlja v številnih mitih starih Grkov. Tri njegove glave naj bi simbolizirale tri faze človeškega življenja, oziroma tudi preteklost, sedanjost in prihodnost. Manj poznano je, da je bil ta mogočni pes zelo zvest in ljubeč. Njegova dolžnost je bila varovanje ljudi.

V Zavodu Cerber izvajamo storitve mediacije v širokem spektru – od pragmatičnih problemov in odločitev do čustveno težkih situacij. Posameznik ali organizacija lahko stopi v stik z mediatorjem, da znatno zmanjša stroške, prihrani čas in čim hitreje najde zadovoljivo rešitev.
Na mediacijah obravnavamo vse vrste sporov: osebne spore, stanovanjske spore, preproste in zapletene postopke razveze, spore o skrbništvu otrok, partnerske spore, delovne, gospodarske in poslovne spore, dolžniške spore, dedne spore …
Dolgoletno delo in izkušnje v reševanju sporov nam omogočajo, da lahko sistematično usposabljamo posameznike, delovne skupine, menedžerje, učitelje … kako izboljšati komunikacijo in upravljanje konfliktov, kako se soočiti s stresom, težavnimi pogovori, nasiljem …

Kontakt

Naš pristop usposabljanja

Vključuje koncepte učenja odraslih, združuje teorijo s prakso in vključuje priložnosti za takojšnjo uporabo.

Ovrednotimo zbrano predznanje udeležencev in vključimo njihove izkušnje, da izboljšamo rezultate. Zagotavljamo prilagojeno usposabljanje in rešitve, ki ustrezajo specifičnim organizacijskim potrebam. Teme npr. vključujejo: učinkovita komunikacija, komunikacijske sposobnosti, konfliktno usposabljanje, upravljanje konfliktov, konstruktivni pogovori na delovnem mestu, težavne stranke in sodelavci, spretnosti za reševanje sporov, vodenje, pogajanja, obvladovanje stresa, poslušanje, čuječnost …

»V nas obstajajo stvari, s katerimi se ne želimo soočiti, stvari, ki jih skrivamo in ne priznamo niti sebi. Toda skrivnosti so smešne. Stvari, ki jih skrivamo, vedno postanejo stvari, ki jih ne moremo pozabiti.”

Pogosto se ljudje trudijo najti ravnovesje, globljo povezavo ali komunikacijo. Včasih se ujamemo v življenje, ki je na videz udobno, vendar čutimo, da nekaj manjka.

Naše svetovanje pomaga preučiti vzorce misli in vedenj ter odkriti nove načine uspešnega in bolj zdravega odnosa.

Zakaj izbrati nas?

Ko se pojavi konflikt, osebe, usposobljene za reševanje sporov, lažje in uspešneje poiščejo trajnostne rešitve umirijo situacijo in izboljšajo kakovost življenja.
Na področju usmerjanja in svetovanja pomagamo posameznikom, družinam in organizacijam na poti do zastavljenih ciljev. Kakšne so funkcije usmerjanja in svetovanja?

– naslovite težave in poiščete pot, ki ustreza vašim sposobnostim in upom;

– poiščete prave vire in aktivnosti za vaše potrebe v okviru šole ali dela ter pripravite načrt;

– uspešno se prilagajate izzivom, tako da preprečite težave, ki bi se sicer lahko pojavile;

– obravnavate trenutne težave in probleme, ki vplivajo na vaše počutje, delo in odnose;

– premislite čustvene odzive in intelektualne odločitve.

Dovolite, da vam pomagamo!